Een documenthouder is een handig voorwerp dat je gebruikt om documenten in neer te zetten, zodat deze op dezelfde of vergelijkbare hoogte komen als je beeldscherm. Dit is handig om te gebruiken als je veel moet schakelen tussen informatie die op dit geprinte document en op je beeldscherm staat. Maar dat het praktisch is, is niet de enige reden waarom je een documenthouder kunt gebruiken. Het is ook voor de gezondheid erg nuttig en belangrijk om geen klachten te krijgen. Verkoper Dataflex, waar je de documenthouder kunt bestellen, geeft aan waarom je er goed aan doet deze vast op je bureau te zetten.

Onnodige en onnatuurlijke buigingen

Het niet gebruiken van een documenthouder kan voor onaangename klachten tijdens je werk zorgen. Zo is het belangrijkste en makkelijkst op te merken probleem dat je op een onnatuurlijke manier je nek steeds naar beneden en boven buigt. Hierdoor kun je op den duur klachten krijgen die tot chronische pijn kunnen leiden. Daarbij buig je je rug op een verkeerde manier als je het document naast je toetsenbord neer moet leggen, wat ook voor ergonomische problemen kan zorgen die aan kunnen blijven. Tot slot kan het op een verkeerde manier schakelen zorgen voor hoofdpijn en vermoeide ogen, vanwege dat je steeds moet schakelen tussen de afstanden van je document en je beeldscherm. Al deze klachten kunnen steeds erger worden waardoor werken steeds vermoeiender wordt en je gezondheid steeds slechter wordt. Met een documenthouder voorkom je dit.

Dankzij de documenthouder zitten je documenten en je beeldscherm op dezelfde hoogte en hoef je minder moeite te doen om tussen deze twee te schakelen. Je bent ergonomisch beter aan het werk en krijgt geen langdurige klachten die door kunnen zetten. Een documenthouder bestellen doe je eenvoudig via Dataflex en stel je zo in dat je deze kunt gebruiken zoals dat goed bij jouw werkzaamheden past. Bestel daarom nu nog de documenthouder en ga op een goede manier aan het werk.

Door Sjors