Stel, je werkt als ZZP’er iedere dag op een andere locatie. Dan wil je natuurlijk wel een vervoermiddel hebben waar je wat aan hebt en dat bij je past. Een goede manier om dit voertuig aan te schaffen is door middel van financial leasing.

Wat houdt financial leasing in?

Bij Financial Lease ZZP kun je een auto leasen zonder dat je hiervoor je werkkapitaal hoeft te gebruiken. De auto wordt jouw economische eigendom maar je eigen bedrijf kan gewoon door blijven gaan, zonder dat de liquiditeit ervan in gevaar komt omdat jij geld benut voor de aanschaf van een vervoermiddel.

Economisch eigenaar bij Financial Lease

Kies je voor deze constructie van leasen, dan word je als economisch eigenaar van de auto beschouwd. Dit betekent dat je ervan gebruik kunt maken, maar ook zelf voor de kosten van de verzekering en het onderhoud opdraait. Dit lijkt misschien niet zo gunstig, maar dat is het uiteindelijk wel. Deze manier van leasen levert je namelijk bij de eerstvolgende belastingaangifte nadat je de auto hebt aangeschaft een groot belastingvoordeel op. Je kunt de wagen namelijk op de balans van je bedrijf zetten en dan komt deze in aanmerking voor het terugvorderen van de btw die je bij de aflevering betaald hebt.

Kies de juiste auto

Of je nu op zoek bent naar een personenauto of liever een bedrijfswagen wilt, bij Financial Lease ZZP kun je voor beide terecht. Ze hebben een ruim aanbod en je kunt van tevoren laten berekenen wat het je gaat kosten.


 

Door Sjors