De social media kanalen zijn tegenwoordig uitgegroeid tot statussymbolen. Men doet er alles aan om zoveel mogelijk volgers te krijgen. Op Instagram zijn er erg veel typische accounts. Met typische accounts bedoelen we in dit geval bijvoorbeeld alle fitboys en fitgirls die hun slanke/gespierde lichamen op Instagram tonen. Instagram is daarmee uitgegroeid tot een platform waarop men het dagelijkse leven deelt met zijn/haar volgers. Deze typische accounts hebben mede gezorgd voor de gigantische groei die Instagram gehad heeft en nog steeds heeft.

Het is tegenwoordig erg belangrijk om zoveel mogelijk volgers te hebben. Dat geldt voor persoonlijke accounts, maar ook zeker voor bedrijfsaccounts. Bij de persoonlijke accounts is het puur een statussymbool. Men wilt laten zien hoeveel volgers ze hebben, hoeveel likes ze wel niet op een foto krijgen en hoeveel mensen een reactie achterlaten. Instagram is daarmee ook uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel van de marketingmix voor bedrijven. Met behulp van Instagram kunnen bedrijven een belangrijk deel van de doelgroep bereiken.

Zoals we hierboven al aangaven, is het dus van belang om veel volgers te hebben. Maar, hoe krijg je meer volgers? Daar zijn meerdere mogelijkheden voor. In dit artikel zoomen we in op 2 verschillende mogelijkheden;

–      Het kopen van volgers;

–      Het verkrijgen van volgers.

Kopen van volgers

Voor bedrijven is het van belang om een Instagram account te hebben met veel volgers. Deze volgers liken foto’s, delen foto’s, reageren op de foto’s en dat zorgt uiteindelijk voor een grotere naamsbekendheid. Maar, dat is niet het enige voordeel van veel volgers.

Een ander belangrijk van veel volgers ligt in het feit dat mensen net kuddedieren zijn. Dat klinkt wellicht ietwat mensonvriendelijk, maar we kunnen dit duidelijk toelichten met een voorbeeld:

Er is sprake van twee verschillende Instagram accounts. Voor het gemak noemen we deze accounts account X en account Y. Beide accounts hebben hetzelfde doel; het vergroten van de naamsbekendheid. Beide accounts zijn actief in dezelfde sector en richten zich op dezelfde doelgroep.

Account X heeft op 1 januari 2018 2.500 volgers en account Y heeft op 1 januari 2018 7.800 volgers. Als jij beide accounts naast elkaar houdt; voor welk account zou je dan sneller kiezen? Juist, men kiest automatisch sneller voor het grotere account. In dit geval is account Y het grotere account, ondanks dat wellicht account Y betere berichten/foto’s plaatst.

Maar, wat nou als account X besluit om 10.000 volgers te kopen? In dat geval komt account X uit op 12.500 volgers, terwijl account Y nog steeds 7.800 volgers heeft. Het logische gevolg is dat veel nieuwe volgers dan voor account X gaan kiezen. Die keuze komt simpelweg doordat account X meer volgers heeft dan account Y. Door het kopen van volgers kan een bedrijf zich dus onderscheiden van de concurrentie én nog meer volgers binnenhalen in de (nabije) toekomst.

 

Verkrijgen van volgers

Het is echter ook mogelijk om op een organische manier meer volgers te verkrijgen. Dat is echter een langdurig proces waar veel energie en tijd ingestoken moet worden. Indien je meer volgers wilt krijgen, moet je erg actief zijn op Instagram. Dat betekent:

–      Veel foto’s liken;

–      Veel (nuttige) reacties op foto’s plaatsen;

–      Nuttige content plaatsen;

–      Je pagina goed onderhouden, zodat deze er altijd netjes uit ziet.

Als je bovenstaande punten actief opvolgt, zal je na verloop van tijd een groei van het aantal volgers mee maken. Feit blijft echter dat dit ook gepaard gaat met de eventuele aanwezige concurrentie. Als jouw concurrentie een veel groter Instagram account heeft, gaat het erg lastig worden om veel nieuwe volgers te krijgen. In dat geval is het aan te raden om eerst volgers te kopen, zodat je in de basis al het grootste Instagram account hebt in je branche. Van daaruit gaan vervolgens vanzelf de volgers kopen, indien je bovenstaande punten actief opvolgt!

Door Sjors