En systeemplafond is een specifiek soort plafond dat vaak wordt toegepast in kantoren en andere werkruimtes. Je ziet deze plafonds soms ook wel in woonhuizen, maar omdat het juist zo’n kantoorlook genereert, kiest men er niet snel voor. Het voordeel van een systeemplafond is dat je een ruimte hebt tussen het daadwerkelijke plafond en het systeemplafond. Daardoor kun je bijvoorbeeld makkelijk leidingen wegwerken boven het systeemplafond, maar je kunt bijvoorbeeld ook heel makkelijk isolatiemateriaal op de platen van het systeemplafond leggen. Wanneer het zo is dat je bij de leidingen moet, dan kun je eenvoudig 1 of meer platen verwijderen, zodat je direct een gat hebt met toegang tot leidingen. Ook als het isolatie materiaal vervangen moet worden, dan kun gewoon per plaat te werk gaan. Zo hoef je dus niet gaten te boren en dat soort zaken. Omdat een systeemplafond met hele lichte platen wordt aangebracht, is het ook een heel eenvoudig te instalelleren optie. Het enige waar echt wel goed naar gekeken moet worden is het geraamte waar je de platen in legt. Dit moet natuurlijk goed worden bevestigd aan het daadwekelijke plafond. Hierbij moet rekening gehouden worden met de grootte van de systeemplaten en de afstand tussen systeemplafond en dakplafond. Het moet niet zo zijn dat de gaten tussen het geraamte te groot of te klein zijn. Als de gaten immers te klein zijn, dan passen de systeemplaten niet en als ze te groot zijn, dan vallen alle platen naar beneden. Bij het plaatsen van het plafond is het geraamte dan ook het belangrijkste. In wezen kan iedereen na het installeren van het geraamte zelf de systeemplaten plaatsen. Toch is het goed om dit over te laten aan de professionals van systeemplafond.nl, omdat de planten kwetsbaar zijn. Als je even verkeerd draait of niet goed uitkomt, dan kan de plaat vrij makkelijk breken. Daar komt bij dat wanneer je een volledig kantoor moet voorzien van een systeemplafond je daar uiteraard liever niet zelf mee aan de slag gaat. Om alles snel en netjes te kunnen realiseren, doe je er goed aan om op de professionaliteit van systeemplafond.nl te vertrouwen. Zij gaan uiterst snel te werk en hebben dan ook binnen korte tijd het hele kantoor voorzien van een mooie strak plafond. Mocht je dus een plafond nodig hebben, dan kun je contact opnemen met systeemplafond.nl en direct een offerte aanvragen. 

Regel het systeemplafond met behulp van de experts van systeemplafond.nl

Indien je op zoek bent naar een geschikt plafond voor of kantoor of thuis, dan kun je een beroep doen op systeemplafond.nl. Op de website kun je meteen zien wat je mogelijkheden zijn. Naast systeemplafonds, kun je ook een beroep doen op systeemplafond.nl voor andere plafonds en de nodige wanden. Denk qua beide bijvoorbeeld aan: 

  • Derako plafond
  • Systeem wanden
  • Metal stud wanden

Voor deze en vele andere opties kun je dus een beroep doen op de expertise van systeemplafond.nl. 

Meer weten? Neem contact op met de klantenservice

Mocht je meer willen weten over de mogelijkheden, dan kun je altijd even contact opnemen met systeemplafond.nl via de klantenservice. 

Door Redactie