Marketing

Als ondernemer ben je altijd op zoek naar manieren waarop je jouw product beter in markt kan brengen. Vroeg of laat zal er je toch goed over na moeten denken wat je met marketing wilt. Dit gaat verder dan alleen je promotie, maar ook je product, plaats en prijs zijn onderdelen die hier onder vallen. Om hier samen met een aantal mensen met expertise naar te kijken heb ik de hulp ingeschakeld van een online marketing bedrijf.

Wat is hier uit gekomen?

Omdat ik zelf wel enig verstand heb van marketing weet ik dat het van belang is om in gesprek te gaan met andere die hier verstand van hebben. Het is nooit verkeerd om andere meningen te horen die jou willen helpen. Aan het begin hebben wij een analyse opgesteld van de interne- en externe omgeving, binnen dit proces zijn er interviews afgenomen onder het personeel. Ook zijn er enquêtes gestuurd naar een aantal klanten van ons. De informatie die het personeel en onze klanten geven is van groot belang om aanbevelingen te kunnen schrijven, zij zijn de personen die voor ons van groot belang zijn.

Na het trekken van conclusies uit het onderzoek hebben we een aantal aanbevelingen op kunnen stellen. Hierbij hebben ze ook een implementatieplan voor ons opgesteld. Het proces heeft mij veel geholpen met het maken van strategische stappen in de toekomst.

Door Sjors