hostnet2Een gewaarschuwd mens telt voor twee: ga je domeinnaam checken hostnet

 

Wat je altijd eventjes moet doen voordat je een eigen website opzet, is je domeinnaam checken hostnet. Voor je het weet wed je op het verkeerde paard namelijk en zet je in op de verkeerde naam. Stel nou dat je de naam van je bedrijf helemaal toespitst op de naam van de website die je op het oog hebt – en die website is al vergeven? Dan zit je mooi in de penarie! Ga daarom vooraf altijd even je domeinnaam checken hostnet. Ik spreek uit ervaring hoor, want ik had zelfs al visitekaartjes en het voorlopige ontwerp van het logo en van de website al laten ontwikkelen, totdat ik erachter kwam dat de domeinnaam die ik op het oog had al vergeven was aan een ander. Ik vond het zo suf dat ik die check niet eerder had gedaan, dat ik er maar vanzelf van was uitgegaan dat het allemaal nog wel beschikbaar zou zijn. Dat was achteraf gezien echt een misvatting, maar ik heb ervan geleerd en wilde anderen nu dus ook waarschuwen voor de mogelijke gevolgen die er aan dit soort naïviteit zitten. Een gewaarschuwd mens telt namelijk voor twee, onthoud dat goed! En daarom wil ik jullie op het hart drukken van tevoren die domeincheck echt te gaan doen, en daarna snel de domeinnaam die je op het oog hebt te registreren, dat kan al voor minder dan twee euro op jaarbasis!

Door Sjors